Flygtninge- og migrantpræst

Meghan Welsch Jakobsen

Sognepræst
Tlf.: 30 22 45 13
E-mail: megja@km.dk
Træffes ikke mandag.

Som flygtninge- og migrantpræst i Holbæk provsti er jeg præst for alle, der på den ene eller den anden vis er kommet hertil fra et andet land.

Jeg står klar med en hjælpende hånd, når det kommer til at forstå det land og den kultur, man er endt i, ligesom jeg står klar med hjælp i trosspørgsmål og ved behov for sjælesorg.

Jeg er meget interesseret i religionsdialog, men herudover har jeg fokus på den store gruppe af indvandrere fra de tidligere østlande og Baltikum, der kommer til Danmark for at arbejde og bosætte sig, ofte med deres familier, og som meget gerne vil være en del af det lokalsamfund, de har slået sig ned i.

Dermed fokuserer jeg også på de ukrainske flygtninge, der i øjeblikket strømmer ind i landet. Jeg har sammen med kolleger i andre Stifter hjulpet folk hertil fra Ukraine, ligesom jeg sidder med i Holbæk kommunes netværk af instanser, der alle på den ene eller anden vis tager hånd om de nyankomne ukrainere.

Sidst, men ikke mindst er jeg i gang med at lave et lille bibliotek med bøger på fremmede sprog, mestendels på engelsk, men også på andre relevante sprog. Så kom forbi og lån en god bog og få en kop kaffe og uformel snak med mig om det, der rører sig.